Od svoje desete godine željela sam biti novinar. Ta želja se rasplinula s punoljetnošću kad sam donosila odluku o odabiru zanimanja. I danas vjerujem da sam tad odabrala najbolje što sam znala, ali sam se u međuvremenu promijenila.

Prije tri godine, na radionici pripovijedanja, po prvi put sam shvatila da želim biti pripovjedač. Promatrala sam voditeljicu radionice i pomislila: “Ja to želim biti, ja želim pričati priče.“ Kako sam se samo prevarila. Ja sam oduvijek pričala priče, jer priče su u meni, čekale su i čekaju da ih pustim. Još se uvijek sramim pustiti ih sve van.

Prošle godine sam iskoračila iz vlastite zone ugode i zaploviti nepoznatim svijetom riječi na papiru i riječi u zraku. Popela sam se na čardak što visi ni na zemlji ni na nebu ili sam možda pala iz Cigankine torbe, i to baš Martine, da, baš one Marte što je dolazila u našu kuću po brašno. Razlikovala se od ljudi koje sam tad poznavala. S vrećom na leđima putovala je od kuće do kuće i od svakoga je nešto dobila. Živjela je u romskom naselju između Ogulina i Vitunja, i svaki put, pa i danas, iako ona više nije živa, u prolazu tražim njenu kuću. Jesam li i sama postala Marta koja s vrećom hoda po svijetu i je li to ima veze što sam krštena imenom Marta? Ne znam.

Ove godine, po prvi put, nastupam na 2. međunarodnom festivalu pripovijedanja –STORYing. Nastupam dva dana na Obiteljskom programu.

Preispitujem se hoću li iznevjeriti organizatore, hoće li me pokupiti trema, hoću li zanijemiti, hoću li biti brilijantna. Niti na jedno pitanje nemam odgovor, pa sam odlučila sve predati u ruke višem sebstvu. Na meni je vježbati, vježbati, vježbati… i na dan festivala dati najbolje od sebe.

Ako vas zanima zašto i kako je koka uprljala nožicu i što joj se sve dogodilo, osim na Youtube, možete priču uživo čuti u mojoj interpretaciji u subotu 25.svibnja 2019. godine u Trnjanskoj 4, Zagreb (Laboratorij zabave) na 2. STORYingu.

Počinjemo u 10 sati. Čeka vas sjajna ekipa – Ana, Dijana, Vlatka, Katja, Ivana, Sanja i Martin. Karte po cijeni od 40 kn možete kupiti preko sustava Entrio.

Više o Laboratorij zabave.

Više o 2. STORYing.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.